Címkék

360 (1) achievements (4) aljas horda (2) amerika (1) annex (6) army of two (3) assassin s creed (1) bank (1) bannolás (6) barátság (1) bioshock (2) blue dragon (1) brother in arms (1) budapest game show (1) bugzone (1) bullet marsh (1) bungie (1) burnout paradise (1) call of duty 4 (4) cliffy b (4) conan (2) crackdown 2 (1) dashboard update (5) demo (2) destroy all humans! (1) devil may cry 4 (1) dungeon hero (1) e3 expo 2007 (27) előzetes (10) epic (3) execution (1) falcon (2) fotók (1) fracture (1) gamertv (23) garden (1) gc 2007 (9) gdc (1) gdf 2008 (1) gears of war (3) gears of war 2 (16) gears of war mozi (1) gears of war pc (8) gears of war redux (2) gears of war update (7) general raam (1) glitch (5) gondolatok (1) gow party (1) guitar hero 3 (1) gulyás (1) győri keksz (3) halo 3 (9) három piros led (8) hdmi (1) hidden fronts (6) hitel (1) hitelek (1) hitelfelvétel (1) hunters of greenpeace (3) iptv (1) írások (1) jelzáloghitel (1) joó ildikó (1) juiced 2 (1) kalózkodás (1) kane and lynch (4) keresés (1) killer kids band (4) kistáska klán (4) kölcsön (1) lanparty (2) legendary the box (1) leírás (2) lost odyssey (1) lost planet (1) magyarítás xbox 360 (1) magyarosítás (1) major nelson (2) mark rein (2) mass effect (1) mc los angeles (1) média (1) mercenaries 2 (1) mgs4 (1) mozi (1) multiplayer (27) munny (1) my360.hu (3) neca (1) nfs pro street (2) nhl 08 (1) old bones (5) oneniceenemy (4) overlord (1) pénz (1) peter moore (1) pgr4 (1) pletyka (3) pontvadászat (7) project falcon (1) public enemy (3) quake 4 (1) quake wars (2) raven down (5) régiókorlát (1) rock band (2) sega rally revo (1) shadowrun (1) sikerek (11) star wars (1) strangehold (1) szánalmas (1) szavazás (1) szesz (1) team fortress 2 (1) tech (19) teszt (1) thebestsoldiers (2) the darkness (1) the knights of blood (1) the orange box (2) timeshift (2) tim sweeney (1) too human (1) történet (3) trailer (39) tuning (3) two worlds (1) unreal editor (1) unreal engine 3 (3) unreal tournament 2007 (1) unreal tournament 3 (1) update (2) vampire rain (1) vásárlás (1) virus (1) vs (2) warm up (12) wcg 2007 (1) wet (1) x07 (1) xbla (3) xbox 360 (34) xbox classic (1) xbox live (27) zene (1) Címkefelhő

Xbox Live körkép a bannolási hullám után

2007.05.20. 18:15 drumbox



A pár napja tartó microsoft bannolási hadművelet után a még reményekkel teli aktív játokosok kis csapata ma hajnalban véglegesen beadta a kulcsot és bannolásra került. A magyar online Xbox Live játékosok száma mára cirka 5%-ra csappant az egy héttel ezelőtti aktív játékosokhoz  képest. A microsoft rendszerének három napra volt szüksége hogy teljes egészében átscannelje és tiltó listára tegye a csibészkedő vagy nem csibészkedő magyar játékos állományt. Redmondi főhadiszálláson a piros gomb lenyomása után 72 órával büszkén elmondhatták: "We did it fuckers". A bannolási hadművelet megkezdésekor sok nagy nevű weboldalon megindultak a találgatások vajon mekkora százalékát érinti a bannolás a játékos közösségnek?

Az elemzők állítása szerint  csak öt százaléka lesz a játékos állománynak, de ezt ne részletezzük mert ez a szám ténylegesen nem fedi a valóságot valószínűleg. Magyarországi viszonylatban a hardcore online játékosok kb. 5%-a maradt érintetlenül az Xbox Live hálózatában és a 95% tiltás alá került. De pontos számot nem lehet tudni de a játékoslisták megfogyatkozása után körülbelül hasonló értéket kaphatunk. Hivatalos állásfoglalás alapján a dvd firmware moddereit bannolták a hálózatból, mégis bekerült a gépezetbe olyan játékos is akit életében nem érintette meg a moddolás szele. Nálluk a felmerülő probléma az Xbox Live regisztráció miatt történt. Magyar képviseletünk van, magyar honsított játékunk már van, még magyar Xbox 360 közép-európai régiókért felelős marketing menedzserünk is van, de hivatalos Xbox Live-unk az nincs.

Tehát hogyha magyarországról szeretnél Xbox Live-ozni rá vagy kényszerítve hogy külföldi lakcímet és adatokat adj meg a regisztráció során. Így e mellé társul az ha egyszerűen és probléma mentesen szeretnéd verni a pénzed az Xbox Live előfizetésért és a micropayment tartalmakért szükséged lesz egy dombornyomott hitelkártyára. Ebből rögtön az adódik hogy a hitelkártya és az Xbox Live regisztrációnál megadott adatok nem fognak stimmelni. Nos így páran a nem megkövezhető szférából is így megkövezettekké váltak. Ehez külön gratulálok a microsoftnak hagy hulljon a férgese, ez kicsit olyan mint a viccben amikor a cigány elmegy az orvoshoz és mondja neki:

-Doktor úr, doktor úr kékül mindkét lábam.
-Jujj gazsi ez menthetetlen le kell őket vágni.
Két hét múlva újra megy vissza a cigány.
-Doktor úr, doktor úr kékül a farkam is.
Megnézi az orvos majd rögtön mondja:
-Jujj Gazsi ez is menthetetlen le kell vágni.
Újabb két hét múlva gurul vissza a cigány a kerekes székben majd mondja:
-Doktor úr, doktor úr kékül a seggem is. Le kell ezt is vágni?
Odahajol az orvos végig húzza az újját a cigány seggén majd mondja:
-Ejj Gazsi basszameg csak fogott a farmered.

De ők akik így kerültek bannolásra kevés számban vannak az átlaghoz képest. Nézzük a bannolást kik vannak még köztük. Kapott több magyar játékos bannolást úgy hogy egy hete nem volt bejelentkezve a hálózatba majd a bejelentkezés már nem történhetett meg mert rögtön letiltotta az Xbox Live hálózat függetlenül attól hogy egy játéklemezt be is tett volna a gépébe. Ebből adódik hogy a nagytestvér már egy ideje figyelt. Volt több Xbox 360 is ami nem vált még a modderek áldozatává igy még nem volt bannolva a hálózatból, de miután egy bannolt profil merevlemeze rá lett csatlakoztatva a gépre és profilja betöltésre került utánna szintén bannoltá vált. Azért ez utóbbi csúnya dolog volt a microsoft részéről.

Ezt elkerülendő aki új bannolatlan gépen akar játszani és már bannolták egyszer, ne hdd-ről töltse be a profilját hanem azt töltse le az Xbox Live-ról újra "Recover Gamertag" opcióval ennek sikerességét egy játékosunk már igazolta de remélem a kommentek közt többen hozzászóltok ezekkel kapcsolatosan is és ezáltal mindenkinek tisztává vállik minden a jelenlegi helyzetről.

Tesztelés alá került a két ingyenes kliens program is a XLink Kai és az XBConnect. Ezekkel lehetségessé válna a system link által támogatott játékokkal való játszás megkerülve az Xbox Live hálózatát. Viszont felmerült problémaként rögtön hogy csak a legalacsonyabb pingszámú emberek tudnak csak egymáshoz kapcsolódni a beépített hardware-es védelem miatt. Így szinte lehetetlenné vált az itthoni internet kapcsolatok minősége mellet egy mérkőzés lejátszása is. Ezért ezen megoldásokat akkor lehet tökéletesen használni ha sima Xbox játékkal játszol.

A fórumunkban és az irc csatornánkon elindult a még aktív játékosok gyűjtése hogy ne essen szét a társaság és megmaradhasson a közösség. Ezért a listában nem szereplő játékosokat akik még játszani szeretnének megkérem iratkozzanak fel mindenképpen hogy megtalálhassátok egymást. Az IRC használatáról a leírást egy korábbi cikk végén találhatsz megtekintéséhez kattints ide. További hasznos információkat ha érkeznek egy későbbi cikkben majd összeszedem. Jó játékot mindenkinek...

144 komment

Címkék: bannolás xbox live

GamerTV - 71. rész

2007.05.20. 15:00 rockatansky



A Gamer.Tv legutolsó adása a legfrissebb játékhírekkel és előzetesekkel magyar nyelven. Egy kis ízelítő a tartalomból:
  • The Lord of the Rings online bemutató
  • Project Treasure Island bemutató
  • Resident Evil 4 Wii előzetes
  • Liar bemutató
  • Medal of Honor Vanguard Wii bemutató
  • Warhawk multi bemutató
  • Final Fantasy III NDS bemutató

Szólj hozzá!

Címkék: gamertv

Elindult a bannolási hullám tegnap az Xbox Live hálózatában!

2007.05.18. 08:47 drumbox



A tegnapi nap megérkezet a Halo 3 Beta tesztje ezzel egyidejűleg a microsoft beindította az accountok bannolását. A bannolás alá esett jópár moddolt és nem moddolt gép is egyaránt. Ezáltal a gépek sorozatszám vagy MAC cím alapján letiltásra kerültek. Test connection elindítása után a gép kikéri az ip címhez tartozó adatokat majd elakad a teszt az Xbox Live kapcsolódásnál. A status kód kikérése után a következő hibaüzenetet adja a gép ha bannra kerültél:

STATUS CODE:

Z: 8015-190D

Egyenlőre kevés infó áll rendelkezésre ezért ahogy jönnek az információk folyamatosan frissítem a cikket.

Mielőtt bejelentkeznél az Xbox Live hálózatába olvass bele a kapcsolódó kommentekbe nehogy bannra kerülj!!!


Akit tudtok értesítsetek a barát listátokról történtekről!

Akinek van infója a jelenlegi állásról ne tartsa magában égjenek a kommentek hajrá magyar liveosok!!!

Hivatalos állásfoglalás: "Xbox Live Biztonság"


"Nem toleráljuk ha megsérted a szabályzatot és az Xbox Live hálózatára szeretnél kapcsolódni egy moddolt Xbox játék géppel. Ezt komolyan is gondoljuk ha észlelünk hogy moddolt géppel kapcsolódsz a hálózathoz letiltásra kerülsz és nem leszel majd képes hogy csatlakozz az Xbox Live-hoz. Ha ezt az állapot kódot látod Z: 8015 - 190D akkor tudhatod belőle hogy konzolodat letíltották."

Forrás: majornelson.spaces.live.com/blog/cns/

UPDATE

Csak a gépek kerülnek bannolásra az egyedi sorozatszámuk alapján az Xbox Live accountok megmaradnak. Tehát fontos ha bannolásra került a géped azt többet az Xbox Live hálózatában nem fogod tudni használni hasonlóan ahogy az XBOX 1 esetében annak idején tették!

IRC LEÍRÁS

Nos mint a kommentekben igértem elkészült az irc kliens telepítő aminek letöltéséhez klikk ide a letöltés után futtasd a telepítőt (Mirc.exe).  Jópáran együtt már fentvagyunk a cset szobában ahol friss infókat tudhatsz meg mindenkitől a nap 24 órájában. Telepítés végeztével lépj be a c: meghajtó MiRC mappájába és futtasd a képen is látható mirc.exe-t.



A program elindulása után a felugró ablakban töltsd ki az alábbi képen is látható mezőket: Név, e-mail cím, liveos neved és annak alternatívája. Ha ezzel végeztél kattints a "Connect to server" kapcsolóra és a beléptetési művelet után rögtön az oldal csetszobájában találod magadat friends listás barátaid között.

243 komment

Címkék: bannolás xbox live

GamerTV - 70. rész

2007.05.16. 16:40 rockatansky



A Gamer.Tv legutolsó adása a legfrissebb játékhírekkel és előzetesekkel magyar nyelven. Egy kis ízelítő a tartalomból:
  • Enchanted Arms bemutató
  • My Sims ismertető
  • PS3 hálózat bemutató
  • Age of Conan bemutató
  • PS3 Home tovább boncolgatva
  • A játékipar nagyágyúi a Nintendo Wii-ről

Szólj hozzá!

Címkék: gamertv

süti beállítások módosítása