Címkék

360 (1) achievements (4) aljas horda (2) amerika (1) annex (6) army of two (3) assassin s creed (1) bank (1) bannolás (6) barátság (1) bioshock (2) blue dragon (1) brother in arms (1) budapest game show (1) bugzone (1) bullet marsh (1) bungie (1) burnout paradise (1) call of duty 4 (4) cliffy b (4) conan (2) crackdown 2 (1) dashboard update (5) demo (2) destroy all humans! (1) devil may cry 4 (1) dungeon hero (1) e3 expo 2007 (27) előzetes (10) epic (3) execution (1) falcon (2) fotók (1) fracture (1) gamertv (23) garden (1) gc 2007 (9) gdc (1) gdf 2008 (1) gears of war (3) gears of war 2 (16) gears of war mozi (1) gears of war pc (8) gears of war redux (2) gears of war update (7) general raam (1) glitch (5) gondolatok (1) gow party (1) guitar hero 3 (1) gulyás (1) győri keksz (3) halo 3 (9) három piros led (8) hdmi (1) hidden fronts (6) hitel (1) hitelek (1) hitelfelvétel (1) hunters of greenpeace (3) iptv (1) írások (1) jelzáloghitel (1) joó ildikó (1) juiced 2 (1) kalózkodás (1) kane and lynch (4) keresés (1) killer kids band (4) kistáska klán (4) kölcsön (1) lanparty (2) legendary the box (1) leírás (2) lost odyssey (1) lost planet (1) magyarítás xbox 360 (1) magyarosítás (1) major nelson (2) mark rein (2) mass effect (1) mc los angeles (1) média (1) mercenaries 2 (1) mgs4 (1) mozi (1) multiplayer (27) munny (1) my360.hu (3) neca (1) nfs pro street (2) nhl 08 (1) old bones (5) oneniceenemy (4) overlord (1) pénz (1) peter moore (1) pgr4 (1) pletyka (3) pontvadászat (7) project falcon (1) public enemy (3) quake 4 (1) quake wars (2) raven down (5) régiókorlát (1) rock band (2) sega rally revo (1) shadowrun (1) sikerek (11) star wars (1) strangehold (1) szánalmas (1) szavazás (1) szesz (1) team fortress 2 (1) tech (19) teszt (1) thebestsoldiers (2) the darkness (1) the knights of blood (1) the orange box (2) timeshift (2) tim sweeney (1) too human (1) történet (3) trailer (39) tuning (3) two worlds (1) unreal editor (1) unreal engine 3 (3) unreal tournament 2007 (1) unreal tournament 3 (1) update (2) vampire rain (1) vásárlás (1) virus (1) vs (2) warm up (12) wcg 2007 (1) wet (1) x07 (1) xbla (3) xbox 360 (34) xbox classic (1) xbox live (27) zene (1) Címkefelhő

Gears of Halo - Első fejezet

2007.06.02. 19:30 Kuresz


Először is pár dolgot tisztáznunk kell :ez lesz az első cikkem,szóval még bele kell rázódnom a dolgokba,nem kell leharapni a fejem. A második dolog pedig, hogy én mélyen Halo párti vagyok, bár ezt a cikket megpróbálom úgy megírni, hogy a lehető legjobban kiemeljem mindkét játék előnyeit vagy éppen hátrányait. Cikkemet három részre fogom felosztani, az első a játékok irányításáról, a nézetről fog szólni. A második részben kitérek a fizikai megoldásokra, az ugrásokra vagy éppen ezek hiányára, végül pedig összegzést csinálok. Kezdném is az irányítással: A Halo 3 egy fps,a Halo sorozat mindig is az volt és most belevittek egy tps nézetet, ami akkor jön elő, ha a rakétavetőt vesszük fel. Nem, nem a bazooka-t, hanem az újításak szánt követőrakétát. Ez is a hamradik rész egy nagy újítása, hiszen közel 4-5 új fegyvert raktak a játékba, és a régi, Halo 1-es fegyverek is visszaköszönnek.A Halo 3-mat irányításilag sikerül tökéletesen úgy újraalkotniuk, ahogy azt a második részben tökéletesen eltalálták.Igen, tökéletesen. Hallani olyan véleményeket, hogy a Halo azért aratott ekkora sikereket, mert ez volt az egyetlen jó fps xboxon.

Ha jobban belegondolunk,sok maradandó alkotás volt, de erre nem térek ki részletesen. A Halo-t igenis az irányítása miatt szerették az emberek. Ez volt(és még mindig ez) a legjobban irányítható játék xboxon. Itt nem segít rá a gép a fejlövésekre, hanem ténylegesen olyan tökéleteset alkottak, hogy egy kisgyerek képes fejest lőni mozgás közben.Ezzel szemben nagy minusz a GoW-ban megoldott fejlövés. Gondoljunk csak bele,hányszor lőttek minket fejbe hátulról, vagy fejbe 5méterről shotgunnal. Ez nem a tökéletes célzás terméke, hanem a gép számításáé. A Haloban ahová célzol,oda lőssz, persze a távolság függvényében. Ezzel szemben a GoW-ban jóval a célpont elé kell céloznunk (kivéve ha hostok vagyunk,mert akkor a levegőben is lehet fejest adni).Bár a célzás is a nézeteltérés számlájára írható, hiszen ha valaki játszott már  Lost Planet című játékkal, ami szintén tps, az láthatja hogy tps és tps között is nagy eltérések lehetnek. Én személy szerint az irányítást mindenképpen a Halo javára írnám, hiszen ott sikerült tökéleteset alkotniuk a tervezőknek, ellentétben a GoW-al.

Az irányítás nagyban beleszámít a fizikai megoldásokba is, hiszen a Halo-ban irreálisan nagyot, a GoW-ban pedig egyáltalán nem lehet ugrani. A Halo első rész nem a Földön játszódott, szóval a gravitációs eltérés okozhatta a nagy ugrás lehetőségét, de hogy a második és harmadik részben miért nem javították ezt a hibát, azt nem lehet tudni, bár kétségtelen hogy ez sok ember szemét piszkálja és sok embernek nem tetszik. De emberek! Inkább lehessen ugrani, minthogy elakadjunk a levegőben. Igen, megint visszatértem a Gears hibáihoz. Mégpedig a egyik legidegesítőbbhöz, a falhoz tapadáshoz. Ki ne ordítozott még otthon, a gépe előtt mert úgy halt meg( vagy éppen úgy nem[gránát]) hogy odaszívta a fal magához. Ez a jelenség megfigyelhető a láncfűrésznél is,ahol akár méterekről odaszívja emberünket, hihetetlen idegességet okozva ezzel. A fizika összefoglalva mind a két játéknál elnagyolt, nem életszerű. Az elején nem írtam, de kitérnék a fegyverekre is. A Gears of Warban kezdőfegyvernek pisztoly, egy gépfegyver,ami fűrésszel van ellátva, s egy shotgun van nálunk. Ráadásul lehet nálunk 2-4 gránát. Ez mind szép és jó, reális, hiszen minden fegyver megjelenik emberünk hátán, onnan veszi elő, vagy éppen oda rakja el. HA TUDJA.

És itt van mégegy nagy hiba, mikor nincs fegyver a kezünkben, s emberünk mintegy majmot utánozva kap a hátához, de mind hiába. Ilyen hiba Halo-ban nincsen. Viszont e elyett van más. Vagyis volt. A Halo 1-2 ben nem volt látható a fegyverek helye, tehát a masterchief-ünk a semmiből vette elő a fegyverét, de ezt szerencsére a harmadik részben javították. Cikkem végére érve (kifogytam az ötletekből) az update-ekről szólnék pár szót. A Gears of War-nál eddig majdnem mindegyik javításnak szánt update mind egy szálig rosszul sült el. A játékban megjelentek az egyre nagyon bug-ok, az egyre idegesítőbb hibák, s az új játékmód, amit az emberek messiásként vártak szerintem sok embert diliházba juttatott a hostelőnyével. Halohoz eddig 3 update jött ki. Mindhárom észrevehetetlen, hiszen én egy 1.5 ös update-el tudok játszani egy sima, 1.0-ás játékossal is. Persze ez csak xbc-n van így, hiszen live-on nem játszhat két eltérő update-al rendelkező játékos együtt.

Pár kisebb hibát javítottak host téren. Mindkét játékhoz két pályacsomag jött ki eddig. GoW-nál az elsőnek nagyon nagy sikere lett, ingyenes volt és szerették az emberek.A második sok közösséget tépett szét, hiszen fizetni kell érte, sőt nagyon eltérő hangulata van a többihez képest. Halo 2nél az első map pack olyan sikereket aratott, mint GoW-nál az első. A másodikról nem nyilatkozhatok, hiszen az csak hitelkártyával letölthető. Igen, jól hallottátok. Nem lehet pontokért letölteni, csak pénzért. Remélem ilyen hibát nem vétenek majd a harmadik részben. Grafikailag nem tudom még összehasonlítani a két játékot, hiszen a Halo 3-ra még jön egy új motor, ami szép lesz jó lesz,de majd meglátjuk, hogy tényleg így lesz e.A beta motorja IS szép szerintem, bár next gen-hez képest elég sovány. Legyen elég ennyi az első cikkemhez, ehhez a VS témához még visszatérek, mégpedig a pályákat és a játszható játékmódokat fogom elemezni, egyszóval a multiplayert, mindkét játék legütősebb pontját. Elöljáróban ennyit. Kösz, hogy elolvastad a cikkem. Jöhetnek az értékelések :D

30 komment

Címkék: előzetes halo 3 vs warm up

A bejegyzés trackback címe:

https://gearsofwar.blog.hu/api/trackback/id/tr9491330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yz4 2007.06.02. 22:22:29

Jó a cikk,nekem tetszik,grat!

brani 2007.06.02. 23:31:09

ahogy nekikezdtél a cikknek már sejtettem hogy lehordod a gowot az isteni halo3 pöcs bétával szemben!Emberek vagyunk,izlések és pofonok:)azért azt kikére mgamnak hogy kurva könnyű headshotot adni gowban,főleg sniperral!Sokan föl se merték venni,mert bénán használták!!

Rics 2007.06.03. 01:10:20

GOW a Király....

Kuresz 2007.06.03. 01:37:15

brani ha figyelmesebben olvasod,látod hogy a hostra írtam

Kuresz 2007.06.03. 01:37:48

amúgy folyt köv és a foyltatásban sok halo negatívum lesz

gyuri 2007.06.03. 08:58:34

hát azért látszik,hogy halo fanboy vagy:) nem sértésként,de tényleg...a cikk amúgy jó lenne,ha nem szídnád a GoW-ot:)

Kuresz 2007.06.03. 10:15:47

Amit írtam,az mind igaz.A fűrész egy proszívó,ezt mindenki megmondja.A fal odaszív magához....ha host vagy akkor is fejest adsz ha háttal vagy valakinek.Ez mind igaz.

SANY HUN 2007.06.03. 11:31:25

szeva kurész. tudnál segiteni az xbc beuzemelésével. hiába engedtem a portot tuzfalat az xbc nem látja a boxot.

drumbox · gearsofwar.blog.hu 2007.06.03. 11:50:07

Elsőre elég jól sikeredett a cikked Kuresz bár a Halo elfogultság érződik az egész írás alatt, de ezzel tisztában voltam mikor megkértelek hogy ird meg ezt a cikket . Szerintem nagyon elkalandoztál a Halo 1-2 univerzumba és nagyon a hibákról szól az írásod, ezért az egész olyan képet kap mintha a Halo-soknak írnál a Gears of War-ról és nem fordítva..De mint irtam korábban szerintem klassz cikk lett és várom a beigért folytatást :)

SAW HUN 2007.06.03. 12:10:10

Hi Kuresz!

Szerintem kemény fába vágtag a fejszéted,talán még túl korai az összehasonlitást végezni a 2 játék között.Kezdésként hozzáteszem,hogy a HALO mindkét részét 3 év leforgása alatt kétszer-kétszer vittem végig.És live-on soha nem probáltam!Tehát látszik tisztán nem vagyok óriási rajóngója a játéknak.Vannak akik 20-szor is végigvitték tudjuk.
A GOW-ot legkönnyebb fokozaton coop-ba nyomattam végig.Live-on meg köztudott,hogy mennyit játszok.Sima xboxra szerintem kapásból felsorolhatnák 20-25 fps,tps akciójátékot ami ha nem is grafikailag de hangulatába biztos hozta ezt a szintet.Véleményem szerint az első rész fantasztikus volt.A második számomra már rókabőr
kategória.De hát nem is ez a fontos hanem a live rész.Valószinű titeket/hs klán,mht klán/ez a játék ismertette meg a live világát,milyen is konzolon hús-vér emberek ellen játszani és velük komunikálni.Aztán tudjuk jött ott is a bannolási hullám és az xbc megoldás.A nagy kérdés az,hogy
hoszútávon megállja-e majd a helyét a játék?2008 év végén is ebből adnak el a legtöbbet,és ezzel nyomulnak a live-on-e legtöbben?Nem vitás,hogy szeptemberbe rövid idő leforgása alatt millókat adnak el belőle.De mire kijön azért lesz pár erős játék ami azért hosszabtávon megszorithatja.A lényeg,hogy mi 360 tulajok újabb nagyszerű játékkal gazdagodunk.Amivel az MS meg is erősitheti majd az ünnepek előtt a helyét.De az i-re a pontot majd pont ti nagy HALO fanok teszitek.Ha még decemberbe is megállás nélkül tolljátok és minden más játékot kizártok akkor elmondhatjuk,hogy igazán nagy játék a HALO.Nézzd meg most egyedül a GOW az ami átment mindenféle rostán és megállithatatlanuk tör előre.Fél éve gyűrik az emberek.Minden más játék megbukott a live-on.Mármint kis közösségek játszák.Pedig van választék bőven.Viszont sima x-nél nem is volt konkurenciája. a HALO-nak.És végezetül,hogy egy kicsit a GOW védelmére kelljek.
A falhoztapadás tényleg idegesitő néha.De soha nem beszélünk arról,hogy mennyire hasznos.A játékot erre épitették.Lehet meg tudták volna oldani
egyszerűbben de hát ők igy döntöttek.A másik a fűrész.Azt egyértelmű a látványért rakták bele.Mondjuk egy updatel a hatósugarán változtathatnának.A host előny.Hát van sajna tudjuk.De mindenkinél eltérő mértékű.Nálam például iszonyatosan kijön.De például a Gábornál/Ahmed2/egyáltalán nem feltünő.Ősszeségébe a GOW már bizonyitótt minden téren.Még úgyis,hogy live-on folyamatosan jönnek elő a hibák.De úgy tünik ez se retenti el az embereket.A HALO 3 meg még semmit nem tett az asztalra.2008. év végén meglátjuk ki jön ki győztesen majd kettejük közül.De igazán mi live játékosok járunk a legjobban.Kapunk,kaptunk 2 nagyszerű játékot.
További sok sikert kivánnok a cikkiráshoz!

Cső!

SAW

brani 2007.06.03. 12:16:53

Én csak azt nem értem hogy miért kell összehasonlitani a két játékot,teljesen más mindkettő,fölösleges belemerülni,hogy ezjobb mert.....

TBS WestDawid7 2007.06.03. 12:24:16

Sziasztok! Nekem tetszett a cikk csak 1 baj van vele. Az, hogy egy Halo3at(fps), nem lehet összehasonlítani egy Gears Of Warral(tps). Szóval inkább ezeket a játékokat (pl.: Gears Of Wart a Lost Planettel)
mindeggyiket úgy kell összehasonlítani amilyen műfajba tartozik!! :)

Kuresz 2007.06.03. 13:46:36

Na most azt is írom,hogy a Halo 1-et egyeltelán nem,a 2-t pedig 1éven belül 1x vittem végig(nem folyamatosan) szóval én csak a multi részét nyomtam.Megnézi valaki, hogy mennyien nyomják még a 2-t xbc-n,elcsodálkozik,mert minden egyes pillanatban vannak fent legalább 2-300an,és ha megkérdezi őket valaki, majdnem mind1ik játékosnak 360a is van.Sokkal játszok még néha és még mindig Halo2-vel nyomulnak ÉVEK óta.Ha majd megtehetem,hogy veszek egy új boxot és megveszem a halo3mat ha kijön,biztosíthatok mindenkit, hogy máshoz nem nyúlnék.Ott van crome.Amióta kijött a beta,mással sz.tem még nem is játszott :D A régi Halo2esek biztos sokat fogják nyomni és ne feledjétek hogy milliók nyomták live-on,és a GoW előzte csak meg,pedig nem 360as első címek között szereplő játék.Na a következő cikkbenm majd kitérek a hátrányokra...

SAW HUN 2007.06.03. 14:32:34

Hi Kuresz!

Ahogy olvasom az cikkedet és a kommentedet egy kicsit felviditottál.Mintha magamat látnám.Nagyon
sok kellemes percet szerezhetett neked a HALO az biztos.Tényleg igazi HALO fan vagy.Nekem az UNREAL TOURNAMENT Segás verziója okozott közel 1 évig kellemes kikapcsolodást.Aszem 8 éve
kezdődhetet az egész.Emlékszem
alig vártam az este 6 órát,hogy tolhasuk.Akkor már 6ft/percért lehetett játszani esténként.Hétvégén már hajnaltól.Úgyebár az adsl megfizethetetlen volt,meg hát a gépbe is 33-as modem dübörgött.A telefonszámlám havi 20 ezer alatt nem állt meg.Abba az időbe szép kis összeg volt,főleg egy évig.De rengeteg barátót szereztem akkor.Győrieket,Pestieket,Vidékieket akikkel azóta is tartom a kapcsolatot.Na ez se semmi igy utólag belegondolva.És akkor hol van grafikailag a halo a segás unreal-tól.De most is azt vallom nem a grafika a lényeg bizonyiték az én példám.Hanem a filing,szórakózás,jó társaság,kikapcsolódás.Laloo-t is ott ismertem meg például.A lényeg mindketten fanatikusok vagyunk egy játékkal kapcsolatba,a különbség kettönk között,hogy ha kiadják az új unreal-t én biztós játszani fogok mással is.Márt csak azért is mert nem szeretnék ez végett pár jó barátot elvesziteni.Tisztába vagyok vele mindenkinek ez a stilus se jön be.Remélem ha meglesz az új géped te is igy teszel és nem játszod karcosra a HALO 3-mat.

Hali!

Kuresz 2007.06.03. 15:18:20

Karcosra nem mert akkor vehetek újat :D Majd kiderül.Most/pill nem engedhetek meg magamnak egy új gépet+nem akarok úgy beleugrani,hogy lehet hogy kifogok egy gépet,ami 2héten belül pirosledes lesz.Most egy WII-n gondolkozok és talán nyár végén egy core-on.Ha lesz munka.

stamy1 2007.06.03. 20:06:02

ha halo fan vagy akkor ne irjal a gow-rol cikket mert ugyis lehordod , ez egyértelmü , és nagyon is látszik a cikkben hogy te halo-s vagy , és igy nem lehet cikket irni hogyha az egyik oldalnak szurkolsz , csak akkor lehet cikket irni normálisan , ha pártatlan vagy , de igy nem lehet , és emiatt szerintem ROSSZ a cikked , amugy egy kérdés , te már játszottál a gow-val multiban ?

Flowepower 2007.06.04. 01:50:37

Nah beíírok má nem mondjátok hogy egy tuskó paraszt vagyok öhöhhöhöö :) teee! :D dik. Én is pontokba szedném a betüket meg írnám.háháhá idáig kellemesen összefüggéstelen volt a kommentem ,de itt az idő ; 1.a halo irányítása egyértelműen dinamikusabb,szabadabb mozgást tesz lehetővé,de ez nyilvánvalóan a játék két játék jelentős felépítésbeli különbségéből fakad.jobbra balra előre,hátra,fel és le ; minden amit akarsz ide oda ugrálsz,ez tiszta sor a haloban szabadabban lehet mozogni.Aki megbarátkozott a gears mozgásmechanikájával az könnyen az előnyére fordíthatja az apró trükköket.A falhoz tapadás éppoly lehet idegesítő mint amennyire hasznos,és itt sajnos a halonak megy a pont :( .Egy ilyen fontos rendszert egyértelmüvé kellene szerkeszteni,hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen,ne pedig a szerencse,vagy rosszabb esetben szerencsétlenség döntsön.Ugye mindenkinek ismerős hogy : -"báázee! elugrani akartam nem az ellenség orra elött a falhoz ragadni !!!!!!!" szóval ez a rész cinkes.Tovább......2.nézet.Ez a rész teljesen szubjektív ,kinek melyik tetszik valaki eleve nem csipázza az fps-eket vki rosszul lesz(szegény Morfi) valakinek meg tök mindegy(szerény jómagam) mindenesetre a tps látványosabb megjelenítést tesz lehetővé már ami a karakterünket illeti abban mindenképpen :).Viszont szinte minden esetben lassabb egy tps játékmenete mint egy fps-é,megmondom őszintén fogalmam sincs miért,lehet a nagy hajtásban igencsak bezavarna a karakterünk térbeli helyfoglalása célzásban ,csakúgy mint mozgásban.Ez persze elméleti kérdés marad mindaddíg amig drumi meg nem buherálja a gow lemezét és felveszi a játék sebességét az 5-szörösére :) Hajrá drumi én szívesen tesztelem ! 3. Fizika szempontjábol nincs szégyenkezni valója egyik játéknak sem,halo-ban kicsit sokrétübben ,árnyaltabban találkozhatunk vele,megint csak a játék sajátosságának köszönhetően.Vannak járművek,különböző eszközök amik befolyásolják a fizikát stb.amik jól néznek ki.Egyéni vélemény,de pl a halóban abszolút nem vagyok megelégedve az ugrásokkal illetve a gravitációval.mintha emberünk tollas madárka lenne.A gránátok dobás utáni viselkedése is ide tartozik amiben én a gears-nek írnám a pontot,mivel ott legalább csinál is valamit a gránát miután eldobtuk a haloban meg nyálas papírgalacsinként odatapad a becsapódási helyhez.A halo gránát sebzésével meg finoman szólva sem vagyok megelégedve,kissé életszerűtlen a hatása konfettit is szórhatnék ilyen erővel :).Ezek a hibák javíthatóak és talán át is állíthatóak,reméljük a legjobbakat.Én megkockáztatnék egy előretolt grafikai összehasonlítást ,amiben a halo sajnos csúnyán elvérzik.Beta ide Gamma oda gyerekek ez lószar :) bocs most taposom a halosok egóját,de én me is vagyok cikkíró csak egy user aki hosszú lére eresztve okoskodik.Egyenlőre esélye sincs szegénykémnek.Egy erősen átlagos látványvilágu fps szerintem.elég sok pc fps-en nőttem fel idáig és egy first party best seller anyámkinnya játéknak nem így kéne kinézni.A "de ez a multis rész a single sokkal szebb lesz,és minden játéknak csúnyább a multija" érvelést meg körberöhögném engedelmetekkel :).Egy ilyen erősen multiorientált játéknál illene megoldani hogy legalább olyan jól nézzen ki mint egy évvel ezelötti vetélytársa,vagy neadj isten csak közelítse meg.Szóval ilyen téren csalódott vagyok.Animációk; itt is sokkal gyengébb a halo a karakterek és egyéb kiegészítő animok a gowban példásan és nagyon látványosan van megoldva.Haloban a járművek mozgása az egyedüli látványosság a karakterek röhejesek :).Ahhhh besokalltam ennyi lenne mára ............................

brani 2007.06.04. 01:56:27

Flowe bazmeg,te egy állat vagy!!!:)

crOme 2007.06.05. 00:30:10

Üdv
Én csak annyit,hogy pontokkal huztam le a 2. mappackot. Ilyen hiba nincs ezt te találtad ki!
-1 hiba Halonak! XD

crOme 2007.06.05. 00:52:20

Flowe : Mondjuk hülyeségekkel lehet huzni mind két gamét annak aki nem vágja másikat.
A gránátos konfetizéseden yot nevettem csak elmondom 1 full shildes embert 1 gránáttal is meglehet ölni,persze ha nem a pálya másik felére dobálod ;-)
De nem akarok zavargást!!ez 1 gowos oldal védd is a gowot ez természetes!Csak akkor real dolgokkal...
Pl olyanal,hogy a Halo3 még meg se jellent!! XD Igy ezért az egéssz 1 kicsit nevetségesnek tünik...

Flowepower 2007.06.05. 01:47:09

báze elkuráltam vagy 3-4 gránátot a bétában egy tagra és vígan tovább élt.Szerintem ez az unreal. bármelyik fps-ben hatásosabbnak bizonylut amit eddig próbáltam,nem tudom lehetett vagy 40-50 passz ennyi év alatt a fene sem emlékszik rá pontosan arra a rakatnyi pc-s fpsre :) .De most komolyan nem jön be a gránátos rész és kész.Sajnálom...a többivel nem sok bajom van de ez nem tetszett.

SAW HUN 2007.06.05. 09:49:17

Hi crOme!

Tudtam,hogy előbb-utobb be fog irni egy igazi nagy HALO fan.Aminek örülök is.Elég régen is játszottunk együtt Feri.De én még mindig azt állitom.Csak akkor lesz igazán nagy játék a HALO 3 ha új arcokat is magával tud ragadni.Nem csak azok tolják majd akik ez elöző részeket évekig játszották,játszák ma is.Mert ha igy lesz akkor csak egy egyszerű 3. részel van dolgunk.Félre ne értsd attól még lehet jó játék,de szerintem amit eddig láttam belőle trailert,képeket az mára már édes kevés.Véleményem szerint a titkos befutó a nevető 3. lesz.Az UNREAl.Szinte semmi hir nem jön róla.Valami nagy dolog készülődik az EPIC-nél.

Cső!

Kuresz 2007.06.05. 13:36:49

Gárnátot elé kell dobni és vagy szétlövi az ellen,vagy neked kell szétlődöd és akkor egyből meghal az ember.A map packot az elején még csak pénzért lehetett lehúzni,bár már régen nem voltam online,szóval ez új nekem :D Stamy1 játszottam e már gow multit? :D Nem. Csak kb 3-4 hónapig napi szinten.

crOme 2007.06.05. 14:20:15

Szeva Sawi! :D
Igen!sock féle meglátás van,én eszt aláirom,meg persze alapbol nem teszhet valakinek azt is...
De gyerekek ez a játék még ki se jött miröl beszélünk?
Flowe monta,hogy nejöjünk a béta delta dologgal,de mért ne?kidobták a bétát hogy a funok akik ÉRTENEK hozzá teszteljék és esetleg 1-2 simitást még csináljanak rajta kiadásig.Mivel 4000 ember jobban letudja tesztelni mind 100 bungies egéssz nap tolja.És nem kevés Hc gamer van,akiknek nagyon yo ötleteik és észrevételeik vannak és ezt a bungie komolyan is vesszi.(volt valaha valamelyik gaméba ilyen??)Kicsit olyan mindha mindenkinek lenne beleszolása(ami szerintem k**** yo!!). A bétát nem azért adták ki,hogy xy aki életébe nem Halozott 4 honappal megjelenés elött megtudja nézni "Nah ez a Halo3" hát dehogy is!!Mondhatnám hogy bétába 60% van a grafika,az él elsimito programot teljes egészébe kivették belöle!Ez a béta a funoknak jött emberek!! Hogy segitsenek a bungienak(csak ismételni tudom magam) Meg,hogy nem kell a single player szebb lessz duma,omg! De ugye azzal tisztába vagytok hogy itt nem only 4v4 es meccsek vannak mert akkor szét tudták volna gyurni grafikailag,hanem 16 ember mozog a pályán ,vagy ez nem számitt?Na ezt a részét hagyon értitek-értitek,nem-nem.
Saw barátom neked válaszolva pedig...
Halo-ba mindig is az volt a kemény amit ti nem éltetek még át (ha gránáttal se tudtok ölni) nem sértés!!! Respect Gow!!Cod-ba inkább mondjuk,hogy amikor feladatok vannak Ctf,Bomba,Vip mikor 8 ember keményen össze dolgozik,lépésröl lépésre,iszonyat taktikai ujjitásokat hajtanak végre (ez olyan mind a sakk komolyan mondom) és mikor sikerül pff.. 8 ember üvölt!leirhatatlan.Mikor 10 min-ig segg összeszoritva ülsz gépelött és mindig figyeled mikor jössz te a soron,és hajsd végig aszt ami neked van kiadva.Figyelni hogy a csapatbol 1 ember se bukjon el mert akkor mind a kártyavár omlik össze az egéssz akcio.Ez le irhatattlan.És azért hoditott nagyot a halo mert kicsit 2 részre szakadt online-ba.A Hc gémerek 2v2 ill. 4v4 meccsekbe zuztak ahol nagyon sokat számitott hogy lelössz 2öt és utána már 4v2 be mentek rájuk,illetve a sima Team meccsek ahol csak frergre mentek.(ez a másik oldal) A kicsit gyenguszabbak meg mentek bigteamezni ahol 1-2 ember vesztés annyira nem volt érvágó.Pro szinten persze igen...
Az meg hogy csak a Halo2 esek fogják nyomni az eleve 1 kicsit hüle gondolat (sry XD) már most bétába számtalan uj magyarral össze futottam és nagyon tetszik nekik!!No meg az se utolso,hogy yo a társaság h3-ba (persze mikor nincs Kuresz!) :)
Majd akkor döbbensz rá mikor 2 hét allat azt veszed észre,hogy más lemez nem volt bent gépedbe...XD
yol van csak hülülök,persze lehet az hogy nem tetszhet valakinek!
Drumbox neked csak annyit,hogy 1. cikk alkalmábol yo nagy mélyvizbe dombtad Kuresz-t!! :D:D:D
Ebbe a két játékba annyi a közös,hogy listavezetök..igy ezért is megy feleslegesen a vita sz.tem .
Pl Saw neked a szöke csajok jönnek be? .....Mért? XD
Nah üdv all!!

crOme 2007.06.05. 15:14:37

Ja Kuresz az elsö 6-7 orába szedtem le.Decoy külte a pontok passát msn-en csak hogy minél gyorsabban meglegyen...

drumbox · gearsofwar.blog.hu 2007.06.05. 15:15:28

crOme: Nem volt ez mélyvíz elsőre lehet nehéz téma de elérte célját Kuresz a cikkel, mert kicsalta belőletek a saját véleményeteket amit aztán itt megosztottatok egymással a kommentek közt és ezek elolvasásával válik igazán teljes értékűvé az írás.

Flowepower 2007.06.05. 19:52:04

Crome megpróbálok szót érteni veled :) Elöszőr is ha jobban megnézed amikor szóba hoztam hogy 'béta ide gamma oda' dolgot akkor a grafikáról óhajtottam szót ejteni.Ugye te sem gondolod komolyan hogy ez 60%-os grafikailag...:) ugyan ugyan.A több játékos példa igen jónak bizonyult amiben láttam rációt is,merthát azért egészen más 16 playernek mozgatni röccenésmentesen a világot mint csak 8-nak,DE! Sajnos vagy szerencsére azon nyomban eszembe is jutott egy program amit Unreal Tournament III-hívnak.Ezen a ponton Masterchief oriásit zakózva végigcsúszott a sártengeren,fölötte diadalittasan ácsorgott az összes Ut3 karakter 4-5 kocsival repülővel a háttérben egy baszott nagy szigeten :).KB úgy képzelem el egy next-gen fps vizuális szintjét mint ahogy abban a programban lesz. sajnálom én már csak ilyen Unreal engine buzi vagyok :) Az ötlet jó és régóta alkalmazzák széles e világon hogy játszahtó bétát tolnak az arcunkba,ezzel is elősegítve a meglévő hibák feltárását,illetve a hiányosságok kiküszöbölését.Kuresz az az ötlet hogy szét kell lőnöm a gránátot hogy vmilyen hatást elérjek....nos már maga az egész folyamat kissé jhumoros és ellentmondásos is egyben.Bazdmeg...egy gránátot eldobok és az felrobban BUMMMM! ez így hatásos,okos bácsik találták ki.Arról nem volt szó hoyg nekem még rá kell segítenem hogy a kurva életbe is...:)

SAW HUN 2007.06.06. 10:38:04

Hi crOme!

Annyira felcsigáztál,hogy most már tutira ki fogom probálni a HALO 3-at.Valami elképzelhetetlen élmény lehet benne amit én egyáltalán nem élhettem át a GOW és a COD 2-be.Legalábbis szerinted.És igéretet teszek ha 2m-enként lelőttők
akkor se lépek ki.De háromnál többször nem fogok vele probálkozni az biztos.Kicsit régóta vagyok ahhoz már konzolos,hogy eldöntsem mit tetszik nekem.Mondjuk tutira nem fogok nektek hiányozni az is biztos.Lesz helyettem más próbálkozó.De,hogy megértsd ezt az egészet.Én,meg még páran azt szeretnénk,hogy ti HALO fanok ne szemellenzővel járjatok.Próbáljátok obejtiven vizsgálni a dolgot.Ha valami jó azt el kell ismerni.És kész,ennyi.Ha a Halo 3 nem hozza a next gen szintet akkor csak egy egyszerű újabb rész.És ennyi.Remélem azért lesz majd újra olyan játék amibe közösen tudunk majd játszani.Veled,Yerico-val,kuresszal,Matildékkal és a többi mht és hs klán tagjaival.Én továbbra is fenttartom amiket a többi kommentekbe irtam.Az idő eldőnt mindent.De szerintem akkor is titkos befutóként az UNREAL TOURNAMENT 3 győz.Ha a fejlesztők persze betartják az igéretüket.Minimum 16 online játékos,4 online cooperative mód.És ehhez persze az Epic Games neve.Kell ennél több?Ha ez igy lesz
össze sza..ják-hugy..ák magukat az emberek.
Keveseltük Gow-ba a 8 online-t és a 2 online cooperative-ot.Hát szeptemberbe valszeg megkapjuk.És,hogy a GOW védelmére kelljek ismét.
Csak a tényeket iróm.Minden egyes nap több szóba tellik meg.Sorba állnak az emberek,hogy beférjenek.Az invitre azon nyomba kapják ki a forza 2 lemezt.Pedig a legidegesitőbb játék.Aláiróm.Tudom,neked se tetszett amikor pontosan fejbe lőtted az egyént azt nem halt meg.Host előny stb.A játék lassan halad a 4 milliós határ felé.Én úgy érzem legjobban ez a játék tartja össze a Magyar Live közösséget.Ja és amibe még teljesen biztós vagyok.Szeptembertől rengeteg pc-s fog átvándorolni a 360-ra.És nem a HALO 3 végett biztosan.Mert majd elgondolkodnak,hogy vegyenek-e a gépükbe 120 ezerért frankó videókártyát ami 3 hónap múlva 20 ezret se ér.Mikor a 360-on röccenésmentesen elfút a játék.
Megpróbáltam nem elfogultan irni.Ha nem sikerült akkor Sorry!De mint elöző kommentjeimben leirtam nekem a Segás UT okozott hosszú távón kellemes hónapokat.


Üdv!

crOme 2007.06.06. 14:36:33

Elöször is Halo fun vagyok igen,de közelse elvakult!!
Jah nem elöszöre azt kellett volna hogy baráti szándékkal jöttem!! XD
Mindegy...
Igen kicsit a funságombol akadoan lehet pötyet tuloztam a 60% de a 70% nel semmikép. :)
Most ezt hiába is mondom gondoltam,hogy ez kicsit sértö lessz "nem éltétek át gowba" de ez igy van.Én arra gondoltam,hogy határtalan Teamwork lehetöségek vannak h-ba.Sz.tem!Bf be is sokkal több ohhoo..(Engem csak ez érdekel).Ami sztem gowba hamar kifogy,kis pályák,hamar rátalálnak az emberek a mapok legjobban bevédhetö helyeire,ez meg 1hangu játékmenetett digtál.Saját vélemény ne kövezzetek!!Jo persze vannak Herok akik 3v1 be fordittanak,de clánosdi szinten ez azért nem fordulhat elö.Meg elmondom a véleményem akkor én mért nem gowozok,ha már itt vagyok. :P
Tényleg csak saját vélemény.Nekem pörgösebb játékmenet kell.Én jobban sztem azt mikor ugrásbol-fordulatbol scoop nélkül fejbe lövök valakit,utána gránátott teszek a következöre és közelharcot vivok a 3. al.És nekem ilyen játékmenet kell,pörögjön!Jah és igen engem nem érdkel grafika de apszolulte!720p,1080i meg ... uristen.q3 at se azért butitottuk a sárga földig mert érdekelt grafika.Játékmenet,irányitás,hangulat!!Jah igen :D Flowe abbol a gránátos dologbol nem tudsz kijönni!! :):) Kuresz arra gondolt,hogy ha az enemyd dob 1 gránátott és mikor elhagya a kezét a fejénél akkor már ott széttudod löni akár 40m röl is!!És pont ugy öl a freg gránát egész sildel ha fej magaságba robban.Ez min 1 év rutin,és akkor is 10-1 ééés akkor se hal 1böl.Ezzel is oda kötünk ki,hogy menyire pontos és kezelsetö a H..De tényleg halo vs gowos véleményt többet nem irok!Ez 1 gowos oldal ezt figyelembe kell venni. :D
Váltsunk inkább UT-re!!Nem fogsz ki rajtam Saw,mert 1 évig toltam offline mig nem volt netem 2v2 -be bootok ellen anno..Szoval nagyon várom és nagy valószinüséggel az lessz a másodlagos gamém! Mert nem vagyok elvakult..XD
Nah majd....BB

crOme-i Love Gow :P 2007.06.06. 15:04:28

Te Saw te nagyon félre értettél \"Kicsit régóta vagyok ahhoz már konzolos,hogy eldöntsem mit tetszik nekem.\" Elolvastad az utso 2 mondatom???
Meg,hogy szemelemzövel... Pff.. Igy azé ez az elsö pár sor igen keményre sikeredett.Nem gondoltam hogy \"Téritönek\" jövök le...Lehet kicsit bunko leszek de sz.ted nekem élvezet 25-1 re nyerni?Én nem ellened akkarok játszani hanem veled 1 oldalt.H-ba nem az megy hogy kis megszokott társaság összejön aszt egymásközt játszanak nap mind nap.Hanem mennek külföldizni aszt naponta játszanak 25 idegen csapattal.Lehet ezért értettél fére barátom...
süti beállítások módosítása